sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Minulla on punainen avain :)!

Olen siis löytänyt asunnon! Sijainti on ihan ässä, mutta hintalappukin on aika kova. Maksan isosta huoneesta Operan, metroaseman lähellä 480 euroa. Vuokran lisäksi tulee vesi, sähkö, kaasu ja netti. Halvemmallakin olisi varmasti päässyt, mutta myös kalliimpia asuntoja olisi ollut tarjolla. Naapurissa olisi myös kuninkaanlinna Palacio Real, paljonkohan kunkku mahtaa maksaa vuokraa, sillä sen kämpässä näyttäisi olevan aika monta huonetta..? Minun huoneessasi on onneksi kaksi sänkyä, jotka saa yhteen tai erikseen, joten nyt vaan kaikki kaverit lentoja varailemaan, majoitus onnistuu :)! Kämppiksinä minulla on italiaiset tyttö ja poika ja portugalilainen tyttö. He vaikuttavat todella mukavilta ja auttoivat vuokrasopimuksen kääntämisessä jne. Parasta on ettei asunnossa polteta sisällä, se kun on täällä todella yleistä. Huoneen lisäksi asunnosta löytyvät olkkari, ruokailutila, keittiö ja kylpääri, sekä parveke. Jyväskylään jääneen SATSin korvaavat portaat viidenteen kerrokseen!

Ja nyt seuraa tärkeä tiedotus Portoille; portugalilainen kämppis aikoo leipoa ystävänsä kanssa ensi viikonloppuna meille juhlia varten natoja! Urkin reseptin ja kikat ja kerron ne sitten teille kohtuullista korvausta vastaan! Muille tiedoksi, että olimme viime keväänä Portugalissa ja söimme siellä "muutaman" natan. Ne ovat todella hyviä lehtitakinaan tehtyjä leivoksia, joiden keskellä on mystistä crememössöä. Kaloreita natoissa on arviolta n. 1,5 miljoonaa, mutta olemme pohtineet muutamaan otteeseen miten niitä tehdään. Palaan natoihin viikon päästä, kun tiedän niistä enemmän.

Huomenna olisi edessä muuttopäivä. Periaatteessa olisin voinut muuttaa jo tänään, mutta olin jo maksanut hostellista tiistaihin asti, joten muutan huomenna illalla. Onneksi tavaraa ei ole kamalasti, mutta 22 kilon laukun raahaaminen viidenteen kerrokseen voi silti vaatia hieman habaa.

Huomenna alkaa myös vaihtareille tarkoitettu kahden viikon intensiivikurssi espanjaa. En vielä tiedä mihin aikaa tuntini ovat, mutta se selviää huomenna. Kielen oppiminen onkin seuraava tärkeä asia nyt kun asunto on löytynyt. Nyt kuitenkin hetki lepiä ja sitten Lavapiesiin syömään intialaista ruokaa!

1 kommentti: