keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Yo hablo español!

Kyllä, minä puhun espanjaa :). Kielikurssi on siis alkanut ja niinkuin arvelinkin, olen alkeisryhmässä. Se sopii minulle oikein hyvin, sillä ryhmäämme tulee jatkuvasti ihmisiä vaativammista ryhmistä, koska he eivät ymmärrä niissä mitään. Ja vaikka ryhmämme lähtee aivan espanjan alkeista, jotka olen jo periaatteessa opiskellut, on etenemisvauhti niin uskomattoman nopea että varmasti ensi viikolla päästään uusiinkin asioihin.Opetusta on klo 10-14 maanantaista perjantaihin. Opettaja on todella mukava ja lisäksi meillä on opetusharjoittelija, joka pitää välillä tunteja ja toimii avustajana. Meitä on n. 10 opiskelijaa, ja kaksi opettajaa, joten ohjausta saa paljon ja olo on välillä kuin norssin erityisoppilaalla! Kielen suhteen kaikki on siis tällähetkellä hyvin, mutta kunhan varsinaiset OKL:n kurssit alkavat espanjaksi, voi päästä itku! Mutta olkoon se sen ajan murhe.

Complutensen kampusalue on uskomattoman suuri, voisin verrata sitä kooltaan Jyväskylän tai Kuopion keskustaan. En jaksa enää edes purnata espanjalaisesta "logiikasta" merkitä (tai olla merkitsemättä) ja sijoitella huoneita ja rakennuksia, mutta jatkuvasti saa olla kysymässä neuvoa ja sitten tuurilla voi osua oikeaan paikkaan. Toisaalta siinä eksyessä tutustuu monesti uusiin ihmisiin, jotka ovat samassa jamassa. Näin tutustuin esimerkiksi Romanin, Adrianan ja Michalin, joiden kanssa etsin yhdessä oikeaa luokkaa yli tunti!

Maanantaina pääsin myös viimeinkin muuttamaan. Asunto on yllättävän lämmin (espanjalaiseksi), meillä on sähköhella jne. "länsimaiset" mukavuudet, emme siis joudu säätämään kaasun kanssa tai pesemään hiuksiamme sadevettä muistuttavan suihkun alla. Kämppikset ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja uskon että tulen viihtymään täällä hyvin. Yritän seuraavaan postaukseen saada viimein niitä paljon kyseltyjä kuvia niin asunnosta kuin muualtakin Madridista. Asunnon sijaintia ei todellakaan voi hehkuttaa liikaa, sillä kaikki on kävelymatkan päässä. Olen jo bongannut nurkilta useita ravintoloita, joita on pakko käydä kokeilemassa pian. Vieressä on espanjalaisten tabernojen ja amerikkalaisten pikaruokalaloiden lisäksi tarjolla mm. sushia, kreikkalaista, thaimaalaista, kiinalaista ja italialaista ruokaa. Metromatka kampukselle vaihtoineen kestää vain 15 minuuttia, tosin kampuksella voi joutua vielä ottamaan bussin tai kävelemään melkoisen matkan riippuen siitä mihin rakennukseen on menossa.

Eilen kävin yhdessä itävaltalaisen tytön kanssa ostamassa metroon kuukausikortin. Madridissa on 12 metrolinjaa ja verkosto on todella kattava ja helppokäyttöinen. Kuukausikortti (abeno) maksaa yli 21-vuotiaalta 47 euroa kuukaudessa ja sillä saa rällätä kaikissa julkisissa kulkuvälineissä niin paljon kuin sielu sietää. Yksittäinen matka on Madridin alueella 1 euron (mutta esim. lentokentälle metro maksaa 2 euroa). Abenoa varten tarvitsee valokuvan ja passin numeron (itse täytin lomakkeeseen henkilötunnuksen, koska en viitsi tarskuvarkaiden vuoksi kuljtetella passia mukanani, enkä tiennyt että passiakin tarvitaan tähän operaatioon). Abeno ostetaan Tobacco-kioskeista (tupakkakioskeista), joita on ympäri kaupunkia (olisihan aivan liian loogista myydä niitä metroasemien lipunmyynneissä) ja se on voimassa aina kyseisen kalenterikuukauden (ei siis 30 vuorokautta). Myöhemmin pahvisen matkalipun voi onneksi uusia metroasemilla.

Tänään kävin myös kahden muun vaihtarin kanssa jonottamassa ESN-korttia 1,5 tunnin verran (kunhan ensin löysimme oikeaan rakennukseen). ESN on erasmusvaihtareiden järjestö ja verrattavissa suomalaisiin ainejärjestöihin, jotka järjestävät bileitä, matkoja, salsatunteja yms. vapaa-ajan aktiviteettejä. En ole ollut vielä yksissäkään erasmus-bileissä, mutta huomenna lähdemme kurssikavereiden kanssa tarkastamaan millainen meno siellä on. Kortteja jonottaessamme törmäsimme myös Yhdysvaltalaiseen Jamesiin (hänkin on kuulema vaihtamassa meidän espanjan ryhmäämme huomenna) ja aikamme juteltuamme lähdimme porukalla Taco Bellsiin syömään (hakkaa muuten hintalaatusuhteessa Mäkkärin ja Burger Kingin mennen tullen!).

Aurinko paistelee siis kirkkaalta taivaalta Madridissa monellakin tapaa. Nyt on menossa vaihtoajan "kuherruskuukausi" ja kaikki on niin uutta ja kivaa. Kyllä se kyllästyminen ja kunnon arkikin varmasti jossakin vaiheessa iskee, mutta nautitaan nyt tästä ajasta :)! Nauttikaa tekin siellä Suomessa keväästä ja käykää minunkin puolestani laskettelemassa ja luistelemassa, sillä en ehtinyt kumpaakaan tänätalvena tekemään (ellen sitten suuntaa täällä vuorille laskettelemaan..)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti