torstai 17. helmikuuta 2011

Asuminen Madridissa

 
Madrid
Kerroin jo aikaisemmissa teksteissäni asunnon etsimisestä Madridissa. Esimerkiksi osoitteissa www.idealista.com ja www.loquo.com on ilmoituksia vapaista huoneista ja asunnoista. Kun sopiva ilmoitus osuu silmiin, niin otetaan vain luuri (ja sanakirja) kauniiseen käteen ja aletaan soitella, sovitaan näyttö jne. Asuntoja on tarjolla paljon, mutta niin on myös asunnon tarvitsijoitakin. Hintahaitari jaetusta huoneesta keskustan alueella liikkuu n. 300-500 euron välillä. Hintaan vaikuttaa lunnollisesti sijainnin lisäksi huoneen ja asunnon koko, kunto jne. Monissa asunnoissa voi myös olla lemmikkejä (kissoista torakoihin) tai niissä voidaan polttaa sisällä.

Itse asun siis suhteellisen kalliilla alueella, ja maksan korkeaa vuokraa juuri sijainnista johtuen. Kuitenkin myös asunto on mielestäni ihan kiva, tosin sisutus on ehkä hieman askettinen, mutta hyvä ilmapiiri korvaa puuttuvat krumeluurit. Asun siis Operan aseman lähellä Palacio nimisellä alueella aivan Madridin ydinkeskustassa. Alueen nimi tuskin tulee juuri meidän asuntomme tai talomme perusteella vaan luulen syynä olevan korttelin päässä sijaitseva Palacio Real.
Palacio Realia ja kämppikseni Ligia kuvan etureunassa
Seuraavaksi ajattelin hieman esitellä asuntoamme sisältäpäin.  Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja jäykkäniskaisempien lukijoiden iloksi myös pystysuuntaan otetut kuvat ovat nyt oikein päin. Olkaatte siis hyvät ja tervetuloa meille!
Kotiovi sisältäpäin. Väliovia Espanjassa ei tunneta (tai minä ainakan en ole moisiin törmännyt), mutta onneksi ovissa on  monta lukkoa! (allekirjoittaneelta kesti useamman päivän oppia poistumaan ja astumaan sisään asuntoon)
Sisääntultaessa on pieni eteinen ja iso aula, jota käytämme ruokailuhuoneena (ja pyykinkuivaushuoneena). Minun huoneeni on kuvan oikeassa reunassa oleva punainen huone.
Kävin ostelemassa Ikeasta vähän väriä huoneeseen. Seinät ovat oikeasti vaaleanpunaiset, mutta kamera vähän vääristää värejä. Huoneessa on myös iso vaatekaappi. Bongaatteko muuten kuvasta jotakin tuttua?

Huoneessani ei siis ole ikkunaa, mutta toistaiseksi se ei ole haitannut, kun ikkunat ovat täällä yksinkertaisia ja niistä vetää, sekä kuuluu kaikki meteli kaduilta. Katsellaan sitten parin kuukauden kuluttua kaipaanko ikkunaa, kun elohopea alkaa kohota lähemmäs kolmeakymmentä..

Olohuone ja kuolemaa tekevä joulutähti (ei voi heittää kuulema pois ennen kuin se on täysin kupsahtanut). Telkkari yms. jäävät juuri kiuvasta pois, mutta nekin onneksi löytyvät (en tosin ole vielä kertaakaan telkkaria täällä avannut).
Keittiötä. Huomatkaa sähköhella! Usein espanjalaisissa kodeissa on kaasuhella. Meilläkin kyllä vesi lämpenee oikeassa yläreunassa olevalla kaasusysteemillä.Mm.  jääkaappi ja mikro jäävät vasemmalle.
Vessa! Ei varmaan enempää esittelyjä kaipaa...
Siinäpä se siis kaikessa komeudessaan. Kuten kuvista varmaan huomaatte, lattioilla ei ole mattoja ja sisällä tallustellaan usein joko ulko- tai sisäkengät jalassa. Asuntomme on kuitenkin moniin espanjalaisiin asuntoihin verrattuna lämmin ja sisälämpötilaa voi nostaa halutessaan (maksaa kyllä mansikoita). Alkutaival tässä asunnossa on mennyt hyvin, ja uskon sekä toivon viihtyväni täällä hyvin vielä seuraavat neljä kuukautta :)!

Madrid kiittää ja kuittaa näihin kuviin ja tunnelmiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti