keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Toledoa ja vähän muutakin

Toledon goottilainen katedraali (Toledossa riittä kirkkoja varmasti jokaisen uskontokunnan edustajan ja tyylisuunnan makuun)

Hui kauhistusten kananhäkki (piste sille, joka tietää kenen sanonta?!)! Vilkaisin tänään kalenteria ja olen ollut täällä kohta jo kuukauden, mihin se aika on oikein livahtanut? Toisaalta tuntuu kuin Suomesta lähdöstä oli kulunut jo ikuisuus, mutta toisaalta aika on kyllä mennyt hurjan nopeaa.. Lienee kuitenkin taas aika päivitellä hieman kuulumisia.


Edellinen viikko oli vapaata, mutta sain mahdollisuuden tehdä yhden kurssin loppuun Jyväskylään etänä, joten kun sääennustekin näytti pilviä, unohdin Länsi-Afrikan saariston ja perehdyin Madridin käsityötarjontaan. Siiitä ei  kuitenkaan tällä kertaa sen enempää, ehkä joskus myöhemmin.

Ihan nukkumiseksi ja opiskeluksi ei meno ole onneksi kuitenkaan mennyt. Parit baarit on tullut taas koluttua ja todettua, että Madridissa voi viettää baari-illan helposti ilmaiseksi tai ainakin hyvin kohtuullisin kustannuksin. Ja nyt jokainen voi pyyhkiä samantien mielestään sen mielikuvan, miten blondi tarjouttaa juomia espanjalaisilla gigoloilla! Homma toimii siten, että suunnataan illalla kaupungille ja "no graciaksen" sijaan jäädään kuuntelemaan, mitä se flyerin tyrkyttäjä on oikeastaan tarjoamassa. Usein mm. Huertaksen alueella flyerien jakajat tarjoavat ilmaista sisäänpääsyä ja ensimmäistä juomaa (toiset juomat saa jollakin hyvällä tarjouksella, mutta harva jää toisille vaan jatkaa seuraavan ilmaisen juoman perässä). Tyyppi saattaa porukan baariin ja kertoo baarimikolle mitä on tullut luvattua. Tämä toimii erityisesti tytöille, mutta useissa paikoissa myös pojat saavat ilmaisen ensimäisen "copan" tai "cañan". Toinen näppärä tapa edulliseen illan viettoon, ovat tapakset, joita saa tietyistä paikoista myös ilmaiseksi (maksullisen) juoman kylkiäisinä. Erittäin opiskelijaystävällinen kaupunki siis.

Ns. isoja tapaksia, joita käymme aina silloin tällöin kämppisteni kanssa syömässä. Edessä mustekalaa, joka oli muuten ulkonäöstään huolimatta hyvää! Muuten kyseinen kuva toimii hyvänä edustajana espanjalaisesta keittiöstä, jonka ystävää minusta ei vieläkään ole tullut.
Sunnuntaina suuntasimme epämääräisen suurella erasmus-porukalla naapurikaupunkiin Toledoon. Matka taittui sujuvasti bussilla alle tunnissa ja aurinko paisteli lämpimästi saapuessamme Toledoon. Toledo oli Espanjan pääkapunki ennen Madridia (vuosiluvuista ynnä muista yksityiskohdista kiinnostuneet voivat tässä vaiheessa googlettaa kyseisen kaupungin ja palata sitten takaisin) ja Toledon vanhakaupunki kirkkoineen ja 600-luvulta  peräisin olevine linnoineen on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Päivä oli todella mukava ja vaikkemme missään kirkoissa tai museoissa sisällä käyneetkään ja päivän jäkeen beiget kivitalot vilisivät silmissä, Toledo teki todellakin vaikutuksen.

Lopuksi muutamia palasia Toledosta kuvien muodossa:

Toledon vanhankaupungin muuria

Mielenkiintoisen paikan puu valinnut kasvaa..
Tytöt halus hyppykuvan ja Jameshän otti! Liikkuminen isolla porukalla uudessa paikassa toimii kätevästi kaavalla, kävelyä 1 min, valokuvia 5 min, istuskelua 10 min, eiku vielä yks kuva mun kameralla! Sitten taas kävelyä 1 min jne.  :)

Alcázar
 Toledossa riitti beigeä, mäkiä, kujia ja mukulakiviä...
... ja portaita!



James kyllästyi kävelemään katuja pitkin
Toledon vanhankaupungin kujat saivat Kuopion rännikadut tuntumaan moottoriteiltä

Osa porukkaa "varmasti tärkeän patsaan" luona
Sarjassamme "varmasti tärkeä rakennus otetaan kuva" Toledosta tois puol jokkee







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti