sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kuulumisia

Nopeasti on taas viikko hurahtanut. Alkuviikko oli todella lämmin ja elohopea kipusi jopa 21 asteeseen ja aurinko paistoi niin lämpimästi, että onnistuin jopa saamaan balleriinoista rusketusrajat!! Kyllä se kevät siis tekee tuloaan :). Muut vaihtarit ja paikalliset ovat olleet jo hieman huolissaan, miten tulen pärjäämään täällä toukokuussa, kun jo helmikuun alussa alan saada aurinkoihottumaa enkä kulje enää toppatakissa niin kuin suurinosa ihmisistä :D! Enköhän minä kuitenkin pärjää, jos en muuten niin vietän hyvällä omalla tunnolla paikalliseen tapaan siestaa klo 14-16 niin en ihan elävältä kärvenny :)!

Retiron puistosta


Ensi viikko onkin kokonaan vapaa ja harkitsin suuntaamista joko Espanjan rannikolle tai sitten Länsi-Afrikan eksoottiseen saaristoon (Kanarialle). Espanjan kielisellä alueella olisi kuitenkin hyvä pysyä, koska kielikurssi on nyt ohi, mutta harjoitusta tarvitaan edelleen rutkasti. Ilmaisen intensiivikurssin lisäksi Universidad de Complutense tarjoaa vaihtareille mahdollisuutta osallistua 250 euron hintaiselle espanjan kurssille. Suomalaiseen ilmaiseen koulutukseen tottuneelle opetuksesta maksaminen tuntuu vieraalle ajatukselle, mutta toisaalta haluaisin todella oppia kieltä nyt kun olen tänne asti raahautunut, joten todennäköisesti otan kurssin ja saan siitä vielä 4 opintopistettäkin.

Kielen opiskelun lisäksi viikkoon on mahtunut yhtä sun toista muutakin. Torstaina oli isot erasmus-bileet Kapital nimisessä yökerhossa. Heti alkuun on pakko todeta, että Jyväskylän GM:n ja Kuopion Armaan tanssilattiat jäivät kyllä kakkoseksi tälle seitsemän kerroksiselle yökerholle. Kapital sijaitsee Atochan metroaseman vieressä ja se on niin turistien kuin paikallistenkin suosiossa. Kerroksissa on erilaisia teemoja ja osassa kerroksista pystyy oikeasti jopa keskustelemaan, pelaamaan biljadria, laulamaan karaokea, katsomaan elokuvia jne. Meidän bileiden teemana oli Eyes Wyed Shut, ja sisääntullessa saimme hienot glittereillä, paljeteilla ja sulilla koristellut naamiot. Ilta ja yö venähtivät aamuun asti tanssiessa. Tanssilattian "savukone" sijaitsi katossa ja aina sopivin väliajoin koko lattia peittyi uskomattomaan savupilveen, joka samalla viilensi mukavasti. Kapital on hieman hintava (sisäänpääsy ilman flyeria n. 17 euroa, vesi 6 euroa, drinkit 12 jne.), mutta silti ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Churroja, eli upporasvassa paistettuja taikinatikkuja, joita dipataan kaakaoseen. Näitä paikalliset syövät yleensä aamupalaksi tai baarin jälkeen.


Biletyksen lisäksi olen mm. istuskellut jälleen Retirossa nauttimassa auringosta, käynyt tapaksilla uusien kavereiden kanssa sekä tutustunut jälleen espanjalaiseen keittiiöön myös ravintolaruoan muodossa. Ei ole siankorvat ja ihot minua varten ja alan todella harkita kääntymistä jonkin sortin kasvissyöjäksi :D! Täällä se voisi tosin olla hieman hankalaa, sillä lihaa laitetaan ihan joka ruokaan ja kasvisvaihtoehtojen löytäminen listoilta voi olla hankalaa. Olen myös päässyt kunnolla vauhtiin shoppailussa ja mukaan on tarttunut jo neljä mekkoa, parit kengät, lisää koruja, laukku yms. tarpeellista. Kevättakin kun vielä löytäisi niin voisi taas vähän aikaa yrittää kiertää kaupat kaukaa..

Yksi monista keskustan ostoskaduista


En muista olenko avautunut seuraavasta aiheesta jo jossakin aikaisemmassa kirjoituksessani, mutta avaudun nyt uudestaan, sillä se on niin lähellä jokaista arkipäivääni täällä. Vaikka shoppailusta olen yleensä pitänytkin, on ruokakaupassa käyminen joskus ollut vähemmän mieluista. Täällä se on minulle erityisen epämieluista, sillä muutaman yksinkertaisen tuotteen ostamiseen saan helposti kulutettua El Corte Inglesin ruokaosastolla tunnin. Ruokaosasto on muuten käymisen arvoinen paikka, jos ei vain ehdottomasti tarvitse löytää jotakin tiettyä tuotetta vaan haluaa vain kurkistaa mitä espanjalaiset oikeasti syövät. Tarjolla on varmasti kaikkea niistä sian korvista mustekalojen erilaisiin lonkeroihin ja elävistä hummereista satoihin erilaisiin oliveihin. Samaisesta puljusta saa myös Pandan lakuja ja ruisleipää paikallisen pullamössön korvikkeeksi. Kun on kuitenkin saanut minun tavoin päähänsä valmistaa vaikkapa fetajuustosalattia, saa ruokakaupassa käynti aivan uuden ulottuvuuden kun yrittää päästä sisälle espanjalaiseen logiikkaan asetella tavarat. Lisäksi lähes kaikki tuotteet ovat tietysti espanjalaisia ja tuoteselosteet siis myös espanjaksi, että siitä vain arvaamaan mitä olet ostamassa.. No kehittyypähän edes sanasto samalla.

Kuluneen viikon ajan olen myös hämmästellyt nurkan takana olevan oopperatalon ympärillä olevaa kuhinaa. Eilen kuhinalle kuitenkin löytyi selitys, sillä naapurissa jaetaan tänään espanjalaisten elokuvien Oscarit, eli Goyat ja tämän vuoksi naapuristo kuhisee paikallisia filmitähtiä, paparazzeja ja faneja. Jännää!

Oopperatalo Orienten aukion puolelta Palacio Realin edestä kuvattuna


Viimeisen postauksen lopussa taisin viitata jäätelötötteröihin. Luonnollisesti täällä tapaa paljon uusia ihmisiä ja kun sanon olevani suomesta, ihmiset usein pyytävät puhumaan suomea tai opettamaan jonkin sanan. Perinteisten kirosanojen sijaan olen päättänyt opettaa ihmiset tilaamaan kaksi jäätelötötteröä. Ilmeet ja yritykset ovat aina näkemisen arvoisia :D! Jos siis joskus reissatessasi tapaat ulkomaalaisen, joka sanoo osaavansa puhua suomea, ja sanoo jotakin töttörööltä kuulostavaa, on teillä todennäköisesti ainakin yksi yhteinen tuttava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti